Flox, Bugás lángvirág (Phlox paniculata)
Nagyon hosszú életű; magassága: 80–100 cm; virága: fehér, rózsaszínű, vörös, lila, kétszínű, illatos; (júniustól szeptemberig); napos termőhely; szaporítás: magvetéssel, tőosztással és dugványozással, a csíráztatáshoz fagyhatás szükséges.
Csatavirágfélék (Polemoniaceae)
A magas évelő lángvirág sugárzó színű virágernyőjével pompás kerti évelők. Értékes vágott virágnak is alkalmas virágzatokat nevel, de sajnos vázában nem sokáig tartható.
A lángvirág kedveli a tápanyagban gazdag, humuszos, üde talajokat.
Amennyiben ennek a hosszú életű évelőnek növekedése néhány év múlva alábbhagy, ajánlatos a gyökértörzseket feldarabolni. Ennél a műveletnél ügyelnünk kell arra, hogy mindegyik osztott rész 3–4 hajtást tartalmazzon. A gyöktörzs-darabokból hamar nevelhetők virágzó növények.
A lángvirágot fonálférgek támadhatják meg. A kártétel arról ismerhető fel, hogy a növény fejlődésében gátolt, levelei satnyák és gyűrtek, a hajtások hervadnak megfelelő vízellátás esetében is. A kártevő ellen feltétlenül vegyszeres védekezés szükséges. Ajánlatos csak egészséges, jól fejlett palántákat kiválasztani az ültetéshez. Sok fajta fonálféreggel szemben ellenálló.
A floxot könnyen megtámadja a lisztharmat. Ellenálló fajták kiválasztásával viszont sokat tehetünk a betegség megjelenése ellen.

Flox (<span>Phlox paniculata</span>)

Hol kapható?

Hasonló növények

Árlevelű lángvirág (Phlox drumondii) Árlevelű lángvirág (Phlox drumondii)
Árlevelű vagy molyhos lángvirág (Phlox drumondii)Virágágyi...

Molyhos lángvirág (Phlox subulata) Molyhos lángvirág (Phlox subulata)
Molyhos lángvirág (Phlox subulata)Csatavirágfélék (Polmoniaceae)Magassága: max....