8896 Pusztaszentlászló, Kossuth 40 Zala megye
Mobil
06703651241
Tevékenység
Császárfa-Paulownia-Kert
Kertészetünk
tevékenységének középpontjában Császárfa hibrid csemeték , palánták nevelése, értékesítése áll.
Az Elongata, Shantong, Catalpifolia, Shandong jól alkalmazkodik mindenféle szélsőséges éghajlathoz, magyarországi viszonyokhoz, javítja a mikroklímát, a leggyorsabban növő fák egyike, mely számos területen kíválóan hasznosítható (pl.: erdő telepítés, tüzelő, ipari felhasználás/energetika-biomassza , bútor- épületfa, méhészet). Fűtőértéke sokszorosa a hazánkban őshonos fák fűtőértékének. Kutatók szerint a Császárfa a jövő energiája.Szolgáltatások
Teljes körű szolgáltatást, tanácsadást nyújtunk:
- ültetés, gondozás, a növény fejlődésének minden szakaszában.

A cél hozam megtervezésében/ befektetés-nyereség/
-ipari fa
-biomassza, energetikai ültetvény
- dekorációs cél.

Specialitások
A császárfa ültetvények célja elsősorban a jó minőségű rönkfa előállítása és az egyre nagyobb teret és hangsúlyt kapó megújuló energia források, bioenergetikai célú hasznosítása.
A Paulownia ültetvények alkalmazása a növekvő energia biomassza igény kielégítését potenciálisan segíthetik Magyarországon, egyben egy új alternatíva a minőségi faalapanyag palettán.
Sokrétű felhasználhatósága, egyedülálló tulajdonságainak felismerése egyre nagyobb teret nyit már hazánkban is a Császárfának. Megújuló energia forrásként, fűrészáruként, mézelő faként és tüzelőként kiváló befektetési , üzleti lehetőség, mindemellett nagyban hozzájárul klímánk szabályozásához , a talajerózió megakadályozásához.
A mezőgazdaságot napjainkban a költségek jelentős emelkedése, a termények árának stagnálása jellemzi, ami mind kevesebb bevételt eredményez a gazdálkodók részére. Sajnálatos tény, hogy a mezőgazdaság hosszú távon nehezen lesz fenntartható jelentős támogatások nélkül. A jövőben a bevételek biztosításának és növelésének egyik lehetséges alternatívája lehet a mezőgazdasági területeken erdőtelepítés céljára a Császárfa .
 
További adatlapok »