Magassága: max. 1,2 m; virága: vörös, kék, sárga, rózsaszínű, lila, fehér , kétszínű; (júliustól októberig); magjai mérgezőek; napos vagy félárnyékos termőhely; igénytelen; szaporítás: magvetéssel.
Pillangósvirágúak (Fabaceae)
Az erdei csillagfürt vadon élő alakjaiból a nemesítői munka hatására sokféle színű fajtát állítottak elő. Virágzata vágott virágnak is alkalmas. A terjedelmes évelőt helyigénye miatt nagyobb területre ültessük, rézsűkön vagy fák előtt szépen díszlik.
A csillagfürt képes nitrogént megkötni a gyökereivel szimbiózisban élő egysejtűekkel, így bármilyen gyengén savanyú talajon termeszthető. Az erdei csillagfürt bármilyen növénnyel társítható.
Ha az erdei csillagfürt virágait levágjuk vágott virágnak, ősszel a fő virágzási időtartamhoz képest egy kicsit gyengébb virághozamú másodvirágzásra számíthatunk.
Az idősebb növény átültetése nem lehetséges, mivel karógyökere mélyen a talajba hatol. Egyszerűbb újból elvetni a magját, a csírázástól számított második évben már virágzó növényeket nevelhetünk belőle.

Erdei csillagfürt (<span>Lupinus polyphyllos</span>)

Hasonló növények

Csillagfürt (Lupinus sp.) Csillagfürt (Lupinus sp.)
A pillangósvirágúak családjába (Fabaceae) tartozik. Észak...

Kék csillagfürt (Lupinus sp. 'The Governor') Kék csillagfürt (Lupinus sp. 'The Governor')
Kékeszöld pálmalevél alakú leveleivel és kora...

Piros csillagfürt (Lupinus sp. 'My Castle') Piros csillagfürt (Lupinus sp. 'My Castle')
Kékeszöld pálmalevél alakú leveleivel és kora...