Flox, Bugás lángvirág (Phlox paniculata)
Nagyon hosszú életű; magassága: 80–100 cm; virága: fehér, rózsaszínű, vörös, lila, kétszínű, illatos; (júniustól szeptemberig); napos termőhely; szaporítás: magvetéssel, tőosztással és dugványozással, a csíráztatáshoz fagyhatás szükséges.
Csatavirágfélék (Polemoniaceae)
A magas évelő lángvirág sugárzó színű virágernyőjével pompás kerti évelők. Értékes vágott virágnak is alkalmas virágzatokat nevel, de sajnos vázában nem sokáig tartható.
A lángvirág kedveli a tápanyagban gazdag, humuszos, üde talajokat.
Amennyiben ennek a hosszú életű évelőnek növekedése néhány év múlva alábbhagy, ajánlatos a gyökértörzseket feldarabolni. Ennél a műveletnél ügyelnünk kell arra, hogy mindegyik osztott rész 3–4 hajtást tartalmazzon. A gyöktörzs-darabokból hamar nevelhetők virágzó növények.
A lángvirágot fonálférgek támadhatják meg. A kártétel arról ismerhető fel, hogy a növény fejlődésében gátolt, levelei satnyák és gyűrtek, a hajtások hervadnak megfelelő vízellátás esetében is. A kártevő ellen feltétlenül vegyszeres védekezés szükséges. Ajánlatos csak egészséges, jól fejlett palántákat kiválasztani az ültetéshez. Sok fajta fonálféreggel szemben ellenálló.
A floxot könnyen megtámadja a lisztharmat. Ellenálló fajták kiválasztásával viszont sokat tehetünk a betegség megjelenése ellen.

Flox (<span>Phlox paniculata</span>)

Hasonló növények

Árlevelű lángvirág (Phlox drumondii) Árlevelű lángvirág (Phlox drumondii)
Árlevelű vagy molyhos lángvirág (Phlox drumondii)Virágágyi...

Molyhos lángvirág (Phlox subulata) Molyhos lángvirág (Phlox subulata)
Molyhos lángvirág (Phlox subulata)Csatavirágfélék (Polmoniaceae)Magassága: max....