A meggy egy csonthéjas magvú gyümölcs, illetve az azt termő meggyfa (Prunus cerasus) rövidebb neve.
Fája
A meggyfának igen sok és sokféle – valószínűleg a cseresznyétől is származó – fajtája van. Sötétszürke kérgű fa. A cseresznyénél rövidebb életű. Vesszői idősebb korban lecsüngnek. Levelei a cseresznyééhez hasonlóak, fényesek. Virágzata bogernyő. Nemesebb fajtái önmeddők.
Termése
Termése különösen értékes, nyersen fogyasztják, főzve süteményekbe teszik, tartósítva a konzerviparban használják, bort és likőrt is készítenek belőle.
Külső hivatkozások
- A meggy termesztése és felhasználása
- A megy betegségei
Bővebben:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Meggy
![Meggy (<span>Prunus cerasus</span> 'Kántorjánosi 3') Meggy (<span>Prunus cerasus</span> 'Kántorjánosi 3')](https://faiskola.hu/images/com_catalog/4b8e4576a5599_260px-Koeh-113_300_0.jpg)