Az angliai East Malling-ban, 1968-ban a 'Doyenne du Comice' és a 'Conference' körtefajták keresztezésével állították elő. Európában 1990 óta forgalmazzák.

Az optimális szüreti idő szeptember közepére, a két szülőfajta szüreti ideje közé esik. Jól szállítható, kezelhető, szabályozott légterű tárolóban akár áprilisig is eltartható.
Gyümölcse középnagy vagy nagy, igen megnyúlt körte alakú. A gyümölcs éretten szalmasárga, pirosas színezettel; a héja sima, nem parás a felülete. Gyümölcsminősége jobb a 'Conference' fajtánál, emellett nagyobb termőképessége alapján is konkurense lehet a szülőfajtának a jövőben.

Fája középerős növekedésű, de valamivel kisebb koronát nevel, mint a 'Conference'. Birs alanyon intenzív koronaformák kialakítására is alkalmas.

Korán termőre fordul. Alternanciára (termésingadozásra) kevésbé hajlamos, mint a 'Conference'. Ökológiai és növényvédelmi igénye hasonló a 'Conference'-éhez.

Concorde körte (<span>Pyrus communis</span> ''Concorde'')

Hasonló növények

Avranchesi Jó Lujza körte (Pyrus communis ''Louise Bonne d'Avranches'') Avranchesi Jó Lujza körte (Pyrus communis ''Louise Bonne d'Avranches'')
Az Avranchesi (ejtsd: avransi) Jó Lujza...

Hardenpont téli vajkörte (Pyrus communis ''Beurré d’Hardenpont'') Hardenpont téli vajkörte (Pyrus communis ''Beurré d’Hardenpont'')
Hardenpont apát magról nevelte Mons-ban (Belgium)...

'Favrené asszony' körte (Pyrus communis ''Madame Favre'') 'Favrené asszony' körte (Pyrus communis ''Madame Favre'')
Franciaországból származó, 1861-ben nemesített fajta. Fiatalon...

Összes 44 hasonló növény megtekintése »