A kedvező tulajdonságokkal bíró Redspur Delicious fajtát 1954-ben fedezték fel az USA-ban, a Starking Delicious rügymutációjaként.

 

Gyümölcse tetszetős formájú és -színű, középnagy-nagy méretű (150-200g), alakja vertikálisan nyújtott és jellegzetesen bordázott, felülete sötétpiros árnyalatban csíkozott. Húsa félkemény-kemény, vajszínű, nem igazán lédús és csak enyhén savas. Harapáskor „félig roppanó", az íze édeskés, jellegzetes zamattal és illattal párosulva.

Szedési ideje október elejére esik. Jól szállítható, akár márciusig is eltárolható.

 

Fája (az eredeti Starking középerős-erős növekedésű, felfelé törő ágrendszerrel bíró fájával ellentétben) gyenge növekedésű, és korán termőre is fordul. Jó talajban bőven terem, a gyenge növekedésű fák azonban túlterhelődésre hajlamosak, így a fajta rendszeres metszést és odafigyelést igényel.

Gazdasági értékét igen gyenge növekedése, tetszetős színű, jól szállítható és tárolható gyümölcse és termőképessége jelentik.

 

(fénykép: http://www.hunyadi-garden.hu)

'Redspur Delicious' alma (<span>Malus domestica</span> ''Redspur Delicious'')

Hasonló növények

'Ace Spur Delicious' alma (Malus domestica ''Ace Spur Delicious'') 'Ace Spur Delicious' alma (Malus domestica ''Ace Spur Delicious'')
Az 'Ace Spur Delicious' desszert-almafajta az...

'Averdale' alma (Malus domestica ''Averdale'') 'Averdale' alma (Malus domestica ''Averdale'')
Az 'Averdale' (vagy 'Red Miracle') egy...

'Braeburn' alma (Malus domestica ''Braeburn'') 'Braeburn' alma (Malus domestica ''Braeburn'')
Új-Zélandról származik (1952), feltehetően a 'Lady...

Összes 118 hasonló növény megtekintése »