A Távol-Keletről származó kínai- vagy Callery-körtének különleges lombszínű fajtája. A tavaszi dús virágzást követően megjelenő fiatal levelei bíborvörös színűek, majd lombozata a nyár folyamán vöröses árnyalatú fénylő sötétzöld lesz, amely lombhullás előtt lángoló narancsvörösre változik át. Így ez a szép, dekoratív fa lombfakadástól lombhullásig a színek széles skáláját vonultatja fel.

Gyökérzete a körtékre jellemzően karószerű (amennyiben nincs súlyosan megsértve), így a szárazabb talajokon is megél. A légszennyezettséget jól tűri. Fényigényes. Télállósági zóna: 5.

Meg kell jegyezni, hogy a faj, illetve a fajta szélesebb körű elterjedésének kockázatai is lehetnek, ugyanis előfordulhat a kínai körtének a magyarországi őshonos körtékkel való spontán kereszteződése, ami által a faj veszélyesen kivadulhat. Erről a fontos kérdésről kaphatnak további információkat az alábbi webcímen: http://novenyvedelem.agroinformkiado.hu/cikkek/rovat1/lisztharmat_a_callery_korte_pyrus_calleryana_decaisne_egy_uj_betegsege). Telepítését tehát mértékkel és kellő körültekintéssel kell végezni.

 

 

Vöröslevelű kínai körte ill. Callery-körte 'Red Spire' (<span>Pyrus calleryana</span> ''Red Spire'')

Hasonló növények

Kínai körte, Callery-körte 'Capital' (Pyrus calleryana ''Capital'') Kínai körte, Callery-körte 'Capital' (Pyrus calleryana ''Capital'')
A Távol-Keletről származó kínai- vagy Callery-körtének...

Kínai körte, Callery-körte 'Chanticleer' (Pyrus calleryana ''Chanticleer'') Kínai körte, Callery-körte 'Chanticleer' (Pyrus calleryana ''Chanticleer'')
A Távol-Keletről származó kínai- vagy Callery-körtének...

Oszlopos körte 'Beech Hill' (Pyrus communis ''Beech Hill'') Oszlopos körte 'Beech Hill' (Pyrus communis ''Beech Hill'')
Lombhullató, karcsú, kúp alakú fa, az...

Összes 44 hasonló növény megtekintése »