A 'Golden Delicious' és a 'Remo' almafajták keresztezésével létrejött, multi-rezisztens 'Rebella' almafajta dekoratív, tűzpiros gyümölcseivel különösen fontos tagja a friss fogyasztásra szánt téli almák családjának. Miután a betegségekkel szemben ellenálló, lehetőségünk van a környezetet kímélő termesztéstechnológia alkalmazására.

Gyümölcse középnagy vagy nagy, sárgás alapszínen tűzpiros fedőszínnel bortíva. Húsa sárgásfehér színű, lédús, roppanó. Íze kellemesen édes, enyhén savanykás, jellegzetes aromával. Szeptember közepén érik. Őszi fogyasztásra alkalmas, decemberig tárolható.

 

Fája középerős növekedésű, erős központi vezérággal. Széles koronája laza szerkezetű, jól elágazódó, mely bőséges és rendszeres termést biztosít. Korán termőre fordul. Virágzása középkései, a Golden Delicious-sel egy időben virágzik. A fagyokat jól tűri. Jó pollenadói a Golden Delicious, Idared, Pinova, Reanda, Rewena, James Grieve.

Ellenáll a varasodásnak, lisztharmatnak, tűzelhalásnak és még több más baktériumos és gombás betegségeknek. A hideg miatti gyümölcshús-barnulásra érzékeny.

 

(forrás: http://www.artevos.de/en/print/list-of-varieties/sorte/rebella.html)

'Rebella' alma (<span>Malus domestica</span> ''Rebella'')

Hasonló növények