A 'McIntosh' és a 'Golden Delicious' szülőfajtákból származó kanadai almafajta (1961). Gyümölcshúsa a nyári fajtáknál megszokottnál szilárdabb, a szállítást és az egyéb műveleteket jól tűri. Jelenleg az érési sor első igazán üzemi árufajtája, melynek gyümölcsei jól értékesíthetők.

Gyümölcse középnagy (170 g), megnyúlt csonkakúp alakú, felületének nagy részén élénkpiros fedőszínnel, amelyet rendkívül attraktívvá tesznek a fehéres paraszemölcsök. Íze kellemesen savas, enyhén illatos.

Augusztus közepétől két-három menetben szedhető, s a szedéstől szeptember végéig fogyasztható. Hűtőtárolókban körülbelül október közepéig tárolható.

Fája kezdetben erős, majd középerős növekedésű, jó elágazódási hajlamú. Szétterülő koronát nevel. Korán termőre fordul és igen bőtermő. Nem hajlamos a gyümölcshullásra. Termőkorban túlkötődésre és alternanciára (termésingadozásra) válik hajlamossá, ezért gyümölcsritkításra szorul. A varasodásra és lisztharmatra való mérsékelt fogékonysága miatt integrált növényvédelmet igényel.

Porzófajtái: Vista Bella, Idared

 

(fénykép: http://www.hunyadi-garden.hu)

'Summerred' alma (<span>Malus domestica</span> ''Summerred'')

Hasonló növények

'Piros' alma (Malus domestica ''Piros'') 'Piros' alma (Malus domestica ''Piros'')
A 'Piros' nevű, lisztharmattal és varasodással...

'Prima' alma (Malus domestica ''Prima'') 'Prima' alma (Malus domestica ''Prima'')
A 'Prima' tetszetős piros gyümölcsű, kora...

Nemes alma, Házi alma (Malus domestica) Nemes alma, Házi alma (Malus domestica)
Számtalan régi mondás igazolja, hogy a...

Összes 118 hasonló növény megtekintése »